Twinkle | Digital Commerce

Ford gaat direct auto’s verkopen via eigen website

2017-11-08
180101
  • 1:09

Ford Retail, onderdeel van de bekende Ford Motor Company, heeft een website geopend voor verkoop van auto’s aan consumenten: Fordonline.co.uk. Zonder proefrit kunnen Britten voortaan direct bij de fabrikant bestellen.

Dat schrijft Internet Retailing. Ford zou hebben berekend dat 37 procent van de Britten geen proefrit nodig heeft voor de aankoop van een auto. Daarbij komt volgens de fabrikant dat consumenten inmiddels ervaring hebben met het doen van relatief dure aankopen als televisies en vakanties online.

'Meeste gebruikersgemak'
Steve Hood, managing director van Ford zegt in een reactie: ‘We hebben te maken met een significant deel van de internetklanten die én weten welke auto ze willen én bereid zijn de auto direct op internet te kopen als de retailer geloofwaardig is, zoals wij. Het geeft aan dat consumenten er nu klaar voor zijn volledig gebruik te maken van internet als het gaat om auto’s. Het web biedt werkelijk het meeste gebruikersgemak om voor auto’s te winkelen en wij nemen daarin de leiding met Fordonline.co.uk.’

Bellen of e-mailen
Een transactiesite is Fordonline.co.uk ('Click, Browse, Buy') overigens niet: wie een nieuwe of gebruikte auto wil kopen dient te bellen naar een contactcenter of een e-mail te sturen. De auto wordt vervolgens doorgaans binnen twee weken afgeleverd bij één van de twaalf regionale afhaallocaties (FAQ's hier).