Twinkle | Digital Commerce

Bol.com investeert in inspiratie met Uitgelicht!

2017-05-27
180101
  • 1:32

Bol.com gaat maandelijks 'multimediale toelichting' verstrekken aan producten uit vier categorieën. Uitgelicht! is het concept gedoopt. De content, waaronder ook live-sessies van bands en interviews met schrijvers, wordt door Bol.com zelf geproduceerd.

Iedere maand zal voortaan één item worden uitgelicht in de topcategorieën Nederlandse boeken, muziek, dvd en elektronica/games. In deze eerste maand is er een interview met schrijver Charles Den Tex en een exclusieve live-sessie van de band Mumford & Sons. Dvd-liefhebbers zien een selectie van de beste films over Afrika en bij elektronica staan 3D-televisies centraal.

Bomvol
Michel Schaeffer beschouwt Uitgelicht! als een alternatief voor Bomvol. Het digitale magazine van Bol.com verscheen eind vorig jaar voor het laatst. Tegen Twinkle zei de marketingmanager toen dat het bereik van de uitgave niet groot genoeg was om er mee door te gaan. Bomvol trok in 24 edities ongeveer twee miljoen unieke lezers. Bol.com gaf zelf te kennen dat elk exemplaar twee maanden lang werk gaf aan tien mensen.

Multimediale content
Schaeffer zei in december al bezig te zijn met een aantal andere concepten, waarin elementen uit het opgedoekte webmagazine terugkomen. In een persbericht zegt de marketingdirecteur nu over Uitgelicht!: ‘In het verleden hebben we al veel goede ervaringen opgedaan met multimediale content in ons online magazine Bomvol. Onze klanten gaven aan deze uitgebreide, aanvullende informatie te waarderen. We hebben dus besloten om deze content in de winkel te integreren zodat klanten nog meer ideeën op kunnen doen.’

Archief
Bol.com biedt overigens al enige tijd trailers, muziekfragmenten en inkijkexemplaren van boeken aan. Schaeffer: ‘Door de winkelbeleving te blijven verbeteren, komen we steeds dichter bij ons doel om de beste winkel van Nederland te worden. Uitgelicht! zorgt niet alleen voor extra informatie, na verloop van tijd is het een prachtig archief van het beste dat Bol.com te bieden heeft. ‘