Twinkle | Digital Commerce

2style4you wint New Venture Award met online-kledingadvies

2017-11-09
180101
  • 1:25

2Style4you, een technologie voor persoonlijk kledingadvies online, heeft een New Venture Award in de wacht gesleept. Drie van zulke awards zijn uitgereikt door adviesbureau McKinsey en het ministerie van Economische Zaken.

Aan de basis van de New Venture Awards ligt een businessplan contest, waaraan dit keer 170 bedrijven deelnamen. 2style4you, dat ruim twee jaar bestaat, kreeg de handen op elkaar voor zijn intelligente online-adviessysteem, waarmee vrouwen van persoonlijke kledingtips kunnen worden voorzien.

Conversie omhoog, retouren omlaag
2style4you zegt zelf over het systeem in een persverklaring: ‘De technologie kan worden geïntegreerd op de website van e-tailers. Hiermee kunnen zij zich onderscheiden van de concurrent, de conversie verhogen, het retourpercentage verlagen, beter inzicht krijgen in hun klanten en deze aan zich binden.’

Verdienmodel
Het Bredase bedrijf verdient momenteel aan affiliatevergoedingen die het ontvangt voor doorverwijzingen vanaf 2style4you.com. Op die site is aanbod van 56 Nederlandse webwinkels verzameld. ‘Natuurlijk houden we wat over aan die site’, zegt Barbara Snoeker van 2style4you, ‘maar het is toch vooral een test- en feedback-kanaal. Uiteindelijk is het verdienmodel gebaseerd op het aanbieden van onze technologie in de shops van online-retailers.’

China
Snoeker verwacht dat de techniek vanaf het najaar in de eerste Nederlandse webshop geïmplementeerd zal zijn. Al voor de lancering in ons land, op 1 juli aanstaande is de planning, wordt de toepassing door een grote e-commerce speler in China toegevoegd aan de online-dienstverlening. Snoeker wil niet zeggen om welke partij het gaat.

New Venture
Behalve 2style4you ontvingen ook Nightbalance en Sorama een New Venture Award én 25.000 euro. Meer over de vindingen van die start-ups vindt u op de site van New Venture, het samenwerkingsverband tussen McKinsey en EZ.