Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats.nl brengt augmented reality op iPhone app

2017-11-09
547313
  • 1:12

De langverwachte maar nog altijd niet gelanceerde iPhone-applicatie van Marktplaats.nl zal voorzien worden van augmented reality. Gebruikers kunnen via de camerafunctie van hun telefoon zien waar gewenste producten bij particuliere verkopers te vinden zijn.

Dat heeft een woordvoerder van Marktplaats.nl bevestigd aan Webwereld: ‘De zoekresultaten kunnen bijvoorbeeld in augmented reality worden weergegeven. Daarnaast kun je automatisch zien hoe je van je huidige locatie naar de locatie van het object kunt komen.’

De toevoeging van augmented reality aan Marktplaats’ aanstaande app, was al af te leiden uit de presentatie die Jacob Aqraou vorige week hield op The Next Web. Het hoofd van de eBay Classifieds Group ging onder meer in op de mobiele perspectieven van dochter Marktplaats.nl. U vindt zijn presentatie hieronder.

Marktplaats.nl ontwikkelt zijn officiële iPhone-applicatie in eigen huis, weet Webwereld. Wanneer de app zal verschijnen, is nog niet bekend. MediaBunker kwam vorig jaar al met ZoekMarktplaats op de proppen, waarmee het aanbod op de handelssite kan worden doorzocht.