Twinkle | Digital Commerce

Bol.com opent mobiele winkel

2017-11-09
180101
  • 1:14

Bol.com verkoopt vanaf vandaag een kleine vier miljoen artikelen via zijn mobiele website. De online-retailreus spreekt zelf van een ‘nieuwe mobiele winkel’, omdat Bol.com al eens eerder een speciale mobiele stek opende.

Dat was in 2002, toen de online-mediawinkel een WAP-site in de lucht bracht. ‘De laatste tijd heeft mobiel winkelen pas echt een vlucht genomen’, aldus Michel Schaeffer in een persbericht over m.bol.com. ‘Voorheen werden mobiele sites voornamelijk voor informatievergaring gebruikt. Nu zien we dat ook transacties via mobiel internet steeds populairder worden.’

Betaling per acceptgiro
De mobiele winkel van Bol.com, dat vorig jaar ruim een kwart miljard euro omzet boekte in zijn webwinkel, is beschikbaar op alle telefoons met internetverbinding. Behalve aan het volledige assortiment biedt de shop ook plaats aan de vertrouwde sterrenbeoordelingen, toplijsten en tiplijsten. Na inloggen kunnen klanten hun bestelstatus en het verlanglijstje zien. Bol.com garandeert een vertrouwde en veilige manier van betalen door mobiele bestellingen via acceptgiro af te rekenen.

‘Beste winkel van Nederland’
Na een lange periode van aarzeling in de branche, zetten nu steeds meer online-verkopers stappen in het mobiele kanaal. Wehkamp.nl maakte deze week bij monde van Alexander van Slooten bekend dat het zijn omzetambities met het mobiele warenhuis steeds naar boven moet bijstellen. Volgens Michel Schaeffer heeft Bol.com de ambitie om ook via mobiel ‘de beste winkel van Nederland’ te zijn: ‘Deze mobiele site is pas het begin van onze mobiele ambities.’