Twinkle | Digital Commerce

TNT Post bouwt Sjopze uit tot funshopping platform

2017-05-27
296107
  • 1:47

TNT Post wil Sjopze, vorig jaar begonnen als folderconcept met bijbehorende website, uitbouwen tot een ‘inspirationeel shopping platform’, met name gericht op vrouwen. Sjopze.nl wordt over een maand opnieuw gelanceerd.

Dat zei Guido de Wit, manager international business development van TNT Post, gisteren op de Thuiswinkel Vakbeurs. Sjopze startte een klein jaar gelden als pilot. Webwinkeliers kunnen producten vanaf dat moment etaleren in periodieke folders die bij anderhalf miljoen huishoudens worden bezorgd. Op Sjopze.nl zijn de aanbiedingen van adverteerders gebundeld.

In één oogopslag
Lag de nadruk in het begin nog vooral op losse aanbiedingen, inmiddels is gebleken dat Sjopze voorziet in een andere behoefte. De Wit: ‘Het begon als een soort selling krantje. Maar de folders en de site fungeren als plek waar mensen dingen tegen komen die ze gewoon graag willen hebben, niet in de eerste plaats om de prijs. De ambitie is dan ook om Sjopze uit te bouwen tot een plek voor funshopping op internet, een plek waar je in één oogopslag leuke dingen tegenkomt.’

Umfeld
Op de nieuwe site krijgen webwinkeliers volgens De Wit meer ruimte om zich bij de webshopper onder de aandacht te brengen. Dat zit hem zowel in de mogelijkheden waarop ze hun waar kunnen presenteren, als in de hoeveelheid producten die ze via Sjopze.nl aan de man kunnen brengen. Dat zijn er meer dan tot nu het geval is. De Wit geeft daarnaast te kennen dat TNT Post streeft naar een ‘beter Umfeld’ voor individuele adverteerders: ‘In steden zie je dat schoenwinkels graag bij elkaar kruipen om zich op de goede plek te kunnen manifesteren. Ook online bestaat zo’n behoefte.’

Toeleverancier van nicheproducten
Sjopze, dat met Webwinkelaanbod.nl een concurrerend folderconcept zag opstaan, mikt nu nog vooral op een paar honderd middelgrote webwinkels. De Wit zegt zich voor te kunnen stellen dat TNT Post de vele duizenden kleinere webwinkeliers van ons land op termijn ook een plek kan bieden op Sjopze.nl: ‘Die zouden hun waar via ons kunnen verkopen, waarbij ze kunnen besparen op hun marketinginspanningen. In feite fungeren ze dan als een soort toeleverancier van nicheproducten, die wij bij het grote publiek kunnen brengen. Maar zover zijn we nog niet.’