Twinkle | Digital Commerce

Ogone zoekt partner voor nieuwe landen en diensten

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22

Op basis van Belgische bronnen meldde Twinkle onlangs dat Ogone in de uitverkoop staat. ‘Waar rook is, is een vuurtje’, aldus topman Peter de Caluwe, ‘maar er hangt hier geen bordje “te koop” aan’t venster.' Ogone wil zich onder meer ontwikkelen als consultant.

De Caluwe laat aan Twinkle weten dat Ogone een strategische partner zoekt die de deuren in andere continenten kan openen en die de payment service provider kan helpen bij het opzetten van nieuwe diensten. Dat kan een overnemende partij zijn, maar ook een investeerder of een participant in minderheid. ‘Het gaat erom dat de partner onze onderneming in een versnelling kan brengen. Eén plus één moet drie worden’, aldus De Caluwe. Zakenbank Credit Suisse verkent de opties voor Ogone.

Internationale partij
De Tijd noemde Atos Worldline (Banksys), Global Payments, TSYS, First Data en private equity-spelers als mogelijke partners. Volgens De Caluwe denkt de Belgische zakenkrant ‘in de goede richting’. Ogone mikt op een internationale partij: ‘We willen graag onze entree maken in de Verenigde Staten, Azië en Brazilië. De deuren naar die markten zullen niet sneller open gaan met een Nederlandse of Belgische investeerder. Verder zijn we niet zozeer op zoek naar een partij uit de payment-industrie, maar wel naar een partij met “e” in de genen.’

Fraudemanagement
Behalve in expansie naar andere continenten ziet Ogone toekomst in het aanbieden van ‘nieuwe dienstverleningen’, aldus De Caluwe. ‘Denk aan het faciliteren van internationale betalingen. Verder willen we meer als consultant gaan optreden, bijvoorbeeld op het gebied van fraudemanagement.’