Twinkle | Digital Commerce

Amazon, Argos en Play populairst bij Britten

2017-05-27
180101
 • [nieuws]
 • 1:28

Amazon.com, Argos.co.uk en Play.com trekken de meeste Britse webshoppers. Het afgelopen jaar nestelden zich weinig nieuwkomers tussen de vijftig populairste webwinkels van het Verenigd Koninkrijk. Eind dit jaar zou de lijst er wel eens heel anders uit kunnen zien.

Dat stelt James Roper, directeur van IMRG. Deze Britse e-tailcommunity liet voor de zestiende keer een Hot Shops List opstellen door Experian Hitwise. De top-3 van de lijst, die ieder kwartaal in beeld brengt welke vijftig webwinkels het meeste bezoek trekken, bleef hetzelfde. De eerste stijger die we tegenkomen is Amazon.com, van plek 6 naar 5. Easyjet.co.uk is de enige nieuwkomer in de top-10.

Top-10
Hieronder de deze week gepubliceerde top-10, gebaseerd op bezoekersvolume in januari. Daarachter de notering in de vorige editie van de Hot Shops List, die leunt op volumes in oktober 2009.

 1. (1) Amazon.co.uk
 2. (2) Argos.co.uk
 3. (3) Play.com
 4. (4) Apple.com
 5. (6) Amazon.com
 6. (7) Tesco.com
 7. (5) Marksandspencer.com
 8. (9) Johnlewis.com
 9. (8) Next.co.uk
 10. (12) Easyjet.co.uk

Thomas Cook
Grootste stijger op de lijst is Thomascook.com, dat klom van plek 45 naar plek 15. Met Thomascook.nl, Neckermann.nl en Vrijuit.nl is Thomas Cook lijstaanvoerder van de tweede Twinkle100, die de e-commerce omzetten van Nederland in beeld brengt.

Very.co.uk
Op de hele Hot Shops List was verder maar één nieuwkomer te ontdekken: Very.co.uk (foto), onderdeel van Littlewoods, op nummer 34. IMRG-directeur Roper denkt dat de recessie de vernieuwingsdrang bij zowel bedrijfsleven als consumenten heeft getemperd: ‘Als de economie zich in de loop van het jaar herstelt zal er meer handel plaatsvinden online. Dan zal ook een nieuwe generatie innovaties, zoals mobiele applicaties, zich doen gelden.’

De complete Hot Shops List van IMRG vindt u hier. Het bijbehorende rapport (pdf) kunt u hier opvragen.