Twinkle | Digital Commerce

Scantastic ontwikkelt scan-applicatie voor Bol.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:24

Scantastic heeft een ‘mobiele winkelmand voor Bol.com’ ontwikkeld. Wie met de camera van zijn Android-telefoon een boek scant, kan zien wat het in de digitale schappen van de mediawinkel moet kosten. Direct mobiel bestellen is nog niet mogelijk.

De mobiele scantoepassing is vorige week gelanceerd, afgaande op de site van Scantastic. Dat bedrijfje stelt in de toekomst ook voor andere partijen koppelingen te willen realiseren. ‘De Bol.com editie is pas het begin! De versie 1.0 heeft de mogelijkheid om met een gescande barcode van een boek, oftwel de ISBN barcode, gegevens op te vragen van het betreffende boek.’

Account
Initiatiefnemers Vincent Koopmans en Martijn Schouwe leggen op Scantastic.nl uit hoe de toepassing, gerealiseerd via het partnerprogramma van Bol.com, in de praktijk werkt: ‘Door op het net gescande boek te klikken kom je dus op een scherm met de details van het boek. En daar vind je voor het gemak ook een knop om het boek in jouw online Bol.com account te stoppen. Kom je thuis dan kan je mooi je bestelling afronden en dus voordeliger uit zijn!’

Iedereen die beschikt over een Android-telefoon kan gratis de informatie van Bol.com over een boek opvragen. Wie dat vervolgens in zijn winkelmandje wil stoppen, moet de gegevens van zijn account wel in zijn telefoon hebben staan.

Transactie flow
Mobiel kopen kan als gezegd nog niet. De initiatiefnemers: ‘De infrastructuur van Bol.com laat het voorlopig niet toe om een transactie flow te implementeren. Daarom zijn we hard aan het werk om andere partners en/of partijen aan te sluiten waar betalen/bestelling afronden zeker tot de mogelijkheden behoort.’