Meester Jan Davids van Davids Advocaten te Amsterdam zegt goede hoop te hebben op een doorstart van Vivendo. Gister bevestigde de Amsterdamse rechtbank aan Twinkle dat het bedrijf van Rob van Straten failliet is verklaard.
Dat gebeurde een dag eerder, maar mocht toen nog niet openbaar gemaakt worden. Van Straten kon dinsdagmiddag ook nog niet vertellen of het faillissement was geëffectueerd. Wel zei hij toen te hopen dat een en ander deze week zijn beslag zou krijgen: ‘Want vanaf dan kunnen partijen zich bij de curator melden om eventueel activiteiten over te nemen.’
Goodwill
Die tijd is nu aangebroken. Curator Davids was gisteren de hele dag bij Vivendo op kantoor in Hilversum om een inventarisatie te maken. Zijn eerste bevindingen: ‘We proberen een uitgangspositie te creëren voor een doorstart van Vivendo. Ik heb goede hoop. Door het samenspel van mensen en kennis proef ik veel goodwill in de markt.’
Liquidatie
Volgens Davis is het van belang dat de economische waarde van Vivendo behouden blijft en dat lopende projecten goed worden uitgevoerd: ‘We willen zoveel mogelijk going concern overdragen, maar het moet allemaal niet te lang duren en in het belang zijn van de boedel. Als de kosten te hoog oplopen, is liquidatie de betere optie. We bekijken het van dag tot dag, maar op dit moment draait alles nog gewoon door.’
Davids zegt dat een doorstart ‘bij voorkeur binnen een week’ overeengekomen moet zijn.
Geen surseance
Van Straten kondigde op vrijdag 15 januari zelf aan surseance van betaling aan te vragen omdat zijn bedrijf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Deze week zei hij dat uiteindelijk geen surseance, maar direct faillissement is aangevraagd bij de rechter. Zijn advocaat zou hebben gezegd dat dat in Nederland in negen van de tien gevallen toch op hetzelfde neerkomt.
Speculaties
Ook erkende Van Straten dat de aanvraag niet op vrijdag de 15e, maar pas daarna is ingediend. De directeur tegen Twinkle: ‘Ik wilde speculaties voor zijn en zelf met het nieuws naar buiten komen. De Webwinkel Vakdagen kwamen eraan, waar wij hoofdsponsor van waren. En dus heb ik die vrijdag een persbericht verstuurd. Uiteindelijk hebben we, in overleg met de advocaat, anders besloten en direct faillissement aangevraagd. Dat is inderdaad niet meer gelukt op die vrijdag.’
Ik gok dat het vrijdag 15 januari moet zijn?
Dit keer geen sneer naar de blogs die dit veroorzaakt hebben?
Blogs die dit veroorzaakt hebben? Waar rook is, is vuur. Als Vivendo zijn zaken gewoon niet op orde heeft (wat ik uit ervaring kan bevestigen), dan onstaat er een snowball effect. Dat blogs hier een rol in gespeeld hebben staat niet gelijk aan het verantwoordelijk stellen van deze. Alsof Vivendo zonder die blogs wel had overleeft. No way.
@Michel: Klopt, het was de 15e van de eerste maand. Tekst gewijzigd.
Na het standaard persbericht dat wij plotseling in onze mailbox ontvingen hebben wij niks, nada, niente meer van Rob van Straten gehoord. Plotseling was hij spoorloos. Deze man heeft er duidelijk een puinhoop van gemaakt met valse beloftes, contractbreuk en nog veel meer. Mag hopen voor iedereen dat deze in mijn ogen volledig incompetente Rob van Straten zelf nooit meer een bedrijf mag leiden.
Lees hieronder de daadwerkelijke rede van het faillissement:
http://www.idiotz.nl/2010/01/23/why-outsourcing-is-dangerous/
Natuurlijk een blog is een open podium om een probleem te bespreken alleen het gaat er daarna om hoe ermee word omgesprongen.
Ik denk dat er in de emotie dingen zijn geroepen die niet zo bedoeld waren....
Dat is niet de daadwerkelijke reden, Leo. Dat is jouw versie van het verhaal.
De redactie heeft enkele reacties verwijderd. De schrijver van het stuk op Idiotz.nl heeft in overleg met Javra het artikel van zijn site verwijderd. Daar zullen beide partijen hun redenen voor hebben, dus het is niet nodig om een kopie hiervan op Twinkle te plaatsen. Verder stonden er afschermde Javra-links vermeld die alleen voor insiders zijn bedoeld.
Als voormalig klant van Vivendo wordt je ondanks de overname nog een oor aangenaaid....
Iedereen die in het verleden dus iets gekocht heeft bij vivendo.nl of webshop extentions waar imerge.nl / icecat.biz niks aan kunnen verdienen wordt dus alsnog niet overgenomen uit de failliete Vivendo boedel. Ze nemen kennelijk dus heel selectief enkel de krenten uit de pap over en de rest kan allemaal barsten.
Ik zit dus met een niet werkende module die daardoor totaal waardeloos is en zo zullen er nog duizenden andere kleine ondernemers zijn..
Webshopextensions.nl hebben we inderdaad niet willen continueren. Er waren te veel klachten over deze betaalde download-site voor modules. We hanteren zelf liever een open source-filosofie bij dit soort modules: gratis en onder de GPL aanbieden. Betekent ook dat we geen garanties hoeven te bieden want iedere installatie en omgeving is toch weer anders. Zo zit de open source-wereld in elkaar.
Het oude Vivendo BV is failliet gegaan. Daar kunnen wij niets aan doen en dat is voor niemand leuk: klanten, leveranciers, personeel en aandeelhouders leiden er allemaal onder. De faillissementswetgeving is ook bedoeld om een realistische doorstart mogelijk te maken door de risico's achter te laten in het faillissement en slechts door te gaan met de levensvatbare onderdelen. Zouden oude risico's meegaan, dan zou een doorstart onrealistisch zijn. Daar leidt de gemeenschap (werkgelegenheid) uiteindelijk meer onder.