Twinkle | Digital Commerce

Takeaway.com: 80 procent groei in 2009

2017-05-27
159110
  • [nieuws]
  • 0:47

Thuisbezorgd.nl heeft het afgelopen jaar voor 45 miljoen euro aan online-maaltijdbestellingen verwerkt. Moederbedrijf Takeaway.com zag zijn totale omzet met 80 procent stijgen ten opzichte van 2008.

Behalve aan Thuisbezorgd.nl zegt directeur de Jitse Groen van Takeaway.com de groei vooral te danken te hebben aan Lieferservice.de, Lieferservice.at en Pizza.be. Hoeveel die bestelsites ieder afzonderlijk opbrachten, laat hij in het midden.

Takeaway.com, de internationale naam waarmee Groen sinds juni aan de weg timmert, is inmiddels in negen landen actief. Groen, die vorig jaar negen minuten gratis liet bestellen en een Food Tracker lanceerde, hoopt dit jaar het marktleiderschap in Duitsland in Oostenrijk over te kunnen nemen. Verder wil hij zijn activiteiten uitbreiden naar een onbenoemd aantal 'nieuwe landen'. De ondernemer maakte er eerder geen geheim van dat de Verenigde Staten hoog op zijn verlanglijstje staan.

In Twinkle nummer 2, die volgende maand verschijnt, leest u een uitgebreid interview met Jitse Groen.