Twinkle | Digital Commerce

Paradigit Groep nieuwe eigenaar Komplett.nl

2017-05-27
179101
  • 0:52

De Paradigit Groep voegt de activiteiten van Komplett B.V. toe aan zijn portfolio. De webwinkels, afhaalpunten en kantoren van de overnameprooi blijven bestaan.

Komplett B.V. is nog tot 1 april een dochterbedrijf van het beursgenoteerde Noorse concern Komplett ASA, dat zich meer op de Scandinavische markt zou willen richten. 

De nieuwe eigenaar wil de kantoren in Delft en Dublin en  afhaalpunten in Amsterdam en Tilburg open houden en zegt dat de werkgelegenheid 'grotendeels' behouden zal blijven.

Komplett.nl bezet met een jaaromzet van 13 miljoen euro in 2008 de 76e plek in de Twinkle100. Samen met Komplett.be en Komplett.ie levert de shop de Paradigit Groep jaarlijks circa 20 miljoen extra omzet op.

De Paradigit Groep zelf boekte een omzet van ongeveer 130 miljoen euro in zowel 2007 als 2008 en levert op dit moment aan 44 winkels. Behalve onder de eigen naam opereren die onder merknamen als Computerland en Viscomputer. Ook webwinkel Dunnet.nl behoort tot het portfolio. De shops van Komplett B.V. moeten onder meer de vruchten plukken van de grotere inkoopkracht onder de nieuwe eigenaar.