Twinkle | Digital Commerce

Zes webwinkels voor één wedstrijd

2017-05-26
170129
  • 1:39

Hardlopen vind ik één van de mooiste dingen in het leven. Het liefst door de duinen. Ik kom in een soort meditatie waarbij er goede ideeën opborrelen. In Nederland wordt hardlopen steeds populairder; aan de laatste Dam tot Damloop deden meer dan 60.000 deelnemers mee.

De hoeveelheid webwinkels die bij zo’n loopevenement zijn betrokken, is opvallend.

* Webwinkel 1: zonder startbewijs kunt u niet lopen. Deze bewijzen zijn alleen online verkrijgbaar. De prijs schommelt tussen de twintig en zeventig euro. Zie bijvoorbeeld Damloop.nl, Amsterdammarathon.nl of nog makkelijker: Inschrijven.nl.

* Webwinkel 2: u heeft een chip nodig, die tijdens het evenement uw tijd tot op de seconde nauwkeurig registreert. Deze chip rijgt u door uw schoenveter en kunt u per wedstrijd huren of kopen bij Championchip.nl, voor 28 euro.

* Webwinkel 3: als u echt de show wilt stelen, loopt u in een mooi shirt uit de webwinkel van de organisatie. Bijvoorbeeld Store.nyrr.org (New York Marathon) of Shop.berlin-marathon.de (Berlijn Marathon).

* Webwinkel 4: uw supporters kunnen online vijf euro betalen om via sms op de hoogte te blijven waar u ongeveer loopt. Zo staan ze niet voor niets te wachten in de drukte.

* Webwinkel 5: tijdens het lopen worden er veel foto’s genomen, die u na afloop kunt kopen op Marathon-photos.com. De finishfoto - met uw handen omhoog? - is altijd mooi. U koopt de foto’s vanaf 9,90 euro.

* Webwinkel 6: om rustig thuis op de bank na te genieten, kunt u voor 29 euro bij Mysports.tv uw eigen dvd bestellen. Hierop staat het complete evenement met tussendoor uw eigen beelden verwerkt. Dat geeft een echt winnaarsgevoel.

Tot slot, voor het verdíenen van die medaille zult u toch echt moeten trainen en zweten. Een goede reden om af en toe achter die computer vandaan te komen! Of zullen er slinkse mensen zijn, die zelfs hun medaille op marktplaats kopen?

Deze posting verscheen als column in Twinkle 10-2009.