Twinkle | Digital Commerce

Drugstore.com bouwt shops voor optiekgigant

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 0:52

Drugstore.com gaat de Italiaanse optiekreus Luxottica helpen bij het opzetten van webwinkels in Noord-Amerika. De internetdrogist draagt straks ook zorg voor het fulfilment en de klantenservice.

Volgens Techflesh.com gaat Drugstore.com in eerste aanleg ‘branded contact lens ecommerce sites’ ontwikkelen voor Luxottica, in de Amerikaaanse winkelstraten bekend van ketens als LensCrafters en Pearle Vision.

Gespecialiseerde sites
Drugstore.com, vorig jaar op concernniveau goed voor een omzet van 366 miljoen dollar volgens Internet Retailer, verkoopt op de eigen site een grote variëteit aan producten, van scheermesjes tot scooters. De afgelopen tijd heeft het, zoals Wehkamp.nl in ons land ook van plan is, een aantal gespecialiseerde sites gelanceerd, als Beauty.com en Sexualwellbeing.com.

Opvallend: met de lenzensites voor Luxottica, de grootste optiekverkoper van Amerika (zie merken, zie retailketens) gaat Drugstore.com direct concurreren met de eigen nichessites Visiondirect.com en Lensquest.com.

Medicijnbestellingen
Het is overigens niet voor het eerst dat Drugstore.com een andere online-verkoper werk uit handen neemt. Het bedrijf handelt al enige tijd de receptvrije medicijnbestellingen af voor Medco Health Solutions.