Twinkle | Digital Commerce

Shopvip.com helpt Marktplaats.nl aan Slimme Deals

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:16

Marktplaats.nl gaat ongebruikte merkartikelen met kortingen tot 70 procent aanbieden op zijn website. Slimme Deals heet het concept, dat samen met de bedenkers van Shopvip.com werd opgezet.

De sterk afgeprijsde producten op Marktplaats.nl zijn slechts enkele dagen te koop op Slimmedeals.marktplaats.nl. Consumenten kunnen onder andere via e-mail en Twitter op de hoogte blijven van de aanbiedingen op de site.

Populair
Sites die merkproducten slechts gedurende een korte periode tegen grote kortingen aanbieden zijn populair. Het Franse Vente-privee.com vervulde een voorlopersrol. Het daarop geïnspireerde Ruelala.com, een Amerikaanse site die honderd miljoen dollar aan omzet hoopt te boeken, werd vorige week overgenomen door GSI Commerce.

In ons land begon het fenomeen met de lancering van Shopvip.com vorig jaar. Die site biedt kledingmerkfabrikanten een platform om bijvoorbeeld oude collecties te verkopen. Shopvip.com, de naam zegt het al, houdt een exclusief imago hoog door alleen leden toe te laten tot de sales.

WinkelBee
Bram Jan Streefland en Gavin Dresselhuis van Shopvip.com hebben hun expertise onder de naam Winkelbee ter beschikking gesteld aan Marktplaats.nl, dat morgen met zijn eerste sale begint. Belangrijkste verschil met Shopvip.com is dat de Slimme Deals voor iedereen beschikbaar zijn. Verder zal het afgeprijsde assortiment breder zijn. Duidelijk is in ieder geval dat het gaat om lifestyle- en modegerelateerde producten.

Restpartijen
EBay, het moederbedrijf van Marktplaats.nl, biedt online-retailers sinds kort de mogelijkheid restpartijen aan te bieden in outlet stores. Het platform zal onder het bewind van John Donahoe echter geen plaats bieden aan nieuwe producten van retailers, zo beloofde hij tijdens de Annual Summit van Shop.org.