Twinkle | Digital Commerce

IBood gekozen tot e-commerce site van het jaar

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 1:00

Het Nederlands internetpubliek heeft iBood verkozen tot ‘Website van het Jaar’ in de categorie e-commerce. Tweakers.net ging er gisteren met de hoofdprijs vandoor.

Volgens organisatoren MetitrxLab en Emerce brachten dit jaar 1,3 miljoen Nederlanders hun stem uit op Websitevanhetjaar.nl. Voor 21 categorieën werd zo de beste (hoogste waardering) en populairste (meeste stemmen) site gekozen.

Marktplaats.nl en Zoover
In de e-commerce categorie ging iBood, dat dagelijks één product tegen flinke korting aanbiedt, met beide titels aan de haal. Marktplaats.nl werd verkozen tot beste site voor auto en vervoer en Zoover kreeg de hoogste waarderingen in de categorie vrije tijd.

Tweakers.net was de beste site in de categorie nieuws en informatie en daarnaast bleek Tweakers’ PriceWatch zowel de beste als de populairste vergelijkingssite. Een compleet overzicht van de winnaars van gisteren vindt u hier.

Koopinfo.nl
Van alle ‘beste sites’ bleek Tweakers.net dus de allerbeste. De webstek, onderdeel van VNU Media, biedt onder meer een platform voor vergelijkingen van it-gerelateerde producten. De site voedt de eerder dit jaar gelanceerde publieke vergelijkingssite Koopinfo.nl. Tweakers.nl volgt Hyves op als ‘Beste website van Nederland’, een titel die eerder werd toegekend aan Postbank.nl (2005), Zylom (2006) en Google.nl (2007).