Twinkle | Digital Commerce

Quelle.de stopt, FotoQuelle Nederland vreest niet

2017-05-27
170129
  • [nieuws]
  • 1:22

Quelle houdt op te bestaan in zijn thuisland. Het in nood verkerende moederbedrijf Arcandor kon geen koper vinden voor de Duitse activiteiten van de postorderaar. FotoQuelle Nederland vreest niet voor zijn voortbestaan.

Tot vorige week toonden zich nog vier partijen geïnteresseerd om Quelle Duitsland over te nemen, maar de onderhandelingen liepen op niets uit. Overigens is Quelle.de nog wel in de lucht.

Liquidatie
Perbureau Bloomberg meldt dat partijen het niet eens konden worden over de financiering van consumentenkrediet vanaf 1 januari volgend jaar. Daarom was er ‘geen alternatief dan over te gaan tot de liquidatie van Quelle Duitsland’, aldus curator Klaus Hubert Görg in een verklaring.

De relatief gezonde internationale activiteiten van Quelle gaan vooralsnog door en staan in de etalage. Hetzelfde geldt voor HSE24, een homeshopping kanaal op de Duitse televisie, dat producten ook online aanbiedt.

FotoQuelle
Quelle vertrok eind 2007 uit Nederland, waarna FotoQuelle de financiële afwikkeling voor zijn rekening nam. Soft-franchiseorganisatie FotoQuelle, dat als shop-in-shop voor foto-ontwikkeling te vinden is in zo'n zevenhonderd Nederlandse drogisterijen, warenhuzien en supermarkten, vreest niet voor zijn voortbestaan. Marc van der Helm, die verantwoordelijk is voor de financiën zegt tegen Twinkle: 'Wij zijn een dochteronderneming van FotoQuelle in Duitsland en die hangen weer onder Quelle. Wij vallen buiten de surseance van betaling van onze oma.'

Andere eigenaar
Van der Helm zegt dat de activiteiten van moeder FotoQuelle in Duitsland wel 'onder druk' staan, maar geeft aan dat FotoQuelle Nederland geen moeite zal hebben eventueel een andere eigenaar te vinden: 'We zijn solvabel en hebben liquiditeit genoeg.'

Behalve de gelengenheid om foto's te laten ontwikkelen, biedt FotoQuelle Nederland op zijn website ook producten aan als camera's, mobiele telefoons en spelcomputers.


Gerelateerde artikelen: