Twinkle | Digital Commerce

Afterpay naar zusterbedrijf Wehkamp.nl

2017-05-27
170131
  • 0:50

Betaaldienst Afterpay komt per 1 november aanstaande in handen van Lacent, dat net als Wehkamp.nl onderdeel is van RFS Holland Holding. Lindorff, de verkopende partij, blijft wel de incassoactiviteiten voor Afterpay uitvoeren.

Dat blijkt uit een bericht op de website van Lindorff. De verkoop van Afterpay, dat risco's overneemt voor uitgestelde betalingen aan webwinkeliers, is het gevolg van een strategische heroverweging.

Uit het bericht: 'Lindorff heeft geconstateerd dat Afterpay een dienstverleningsconcept is dat met name de (web)retailmarkt aanspreekt. Deze markt wijkt af van de markten waarop Lindorff zich richt met haar kerndiensten incasso en het kopen van portefeuilles.'

Voor Lacent, financieel dienstverlener voor de retailconsumentenmarkt, sluiten de diensten van Afterpay wel aan bij de kernactiviteiten. Op de site van Lacent, net als Wehkamp.nl in handen van investeerders als Paul Nijhof en Ad Scheepbouwer, wordt Afterpay aangekondigd als 'nieuwe betaalservice'. De dienst beoogt drempels van klanten weg te nemen om online-bestellingen te doen.