Twinkle | Digital Commerce

Mobiel betalen met Nokia Money

2017-05-27
  • [nieuws]
  • 1:03

NokiaMoneyNokia lanceert binnenkort een betaaldienst voor mobiele telefoons. De Finse telefoonproducent gelooft in detoekomst van mobiel betalen en mikt vooral op mensen die nu berhaupt geen bankrekening hebben.

Dat blijkt uit een bericht dat het bedrijf vandaag deed uitgaan. Nokia wijst erop dat er wereldwijd 4 miljard mobiele telefoons zijn, maar niet meer dan 1,6 miljard bankrekeningen. In veel minder ontwikkelde gebieden, zoals delen van Afrika, is het eerste gemeengoed, maar het tweede niet.

Op basis van telefoonnummer
Nokia Money, zoals de betaalservice is gedoopt, wordt volgende week gepresenteerd tijdens deNokia World Conferentiein Stuttgart. Naar verwachting wordtde dienst vanaf volgend jaar gefaseerd uitgerold. Gebruikers kunnen straks op basis van hun telefoonnummergeld overmaken naar andere gebruikers of derde partijen, zoals retailers.

Obopay
Nokia, dat de nadruk meer op diensten en minder op hardware lijkt te leggen,heeft de nieuwe service opgezet in samenwerking metObopay, waarin het eerder dit jaar een belang nam.Net alsRabo'sSMS Betalenis de betaaltoepassing operator-onafhankelijk en kan zeop telefoons van verschillende fabrikantenworden gebruikt.

Nokia Money Agents
Geheel volgens de tijdsgeest mogen externe ontwikkelaars straks proberen Nokia Money verder te verbeteren. Nokia bouwt verder aan een netwerk van 'Nokia Money Agents' in ontwikkelingsgebieden, waar gebruikers terecht kunnen om cashgeld te storten of op te nemen.