Twinkle | Digital Commerce

Sparen voor niets: ING rentepunten

2017-05-26
169130
  • 0:58

Banken die denken aan loyaliteit en daar een webshop voor inzetten zie ik graag. Maar wat schetste mijn verbazing? Toen vrouwlief mij aangaf dat ze rentepunten bij de Postbank/ING had gespaard en daar nu wel een leuk reisboek van wilde kopen, keek ik toch even op ...

De Lonely Planet van India is in de ING rentepuntenshop niet alleen een euro duurder dan bij bol.com, je moet er ook nog rentepunten voor inleveren en er iets langer op wachten. Zo beloon je blijkbaar trouwe klanten, door ze meer te laten betalen en langer te laten wachten. ING zal ongetwijfeld schermen met een adviesprijs van 44 euro, maar zolang andere boekwinkels een veel lagere adviesprijs noemen, stelt dat argument niet veel voor!

Dergelijke inzichten roepen bij mij altijd een gierende lach op. Boos worden omdat je gespaarde zegeltjes niets waard blijken, ligt nu eenmaal niet in mijn aard. Dus met een grote  glimlach, deed ik nog even een kleine prijzencheck. Er bleken nog meer producten duurder of ondanks het inleveren van punten net zo duur te zijn als bij een gewone webshop.

Uiteindelijk geeft mijn bloedmooie vrouw haar punten weg aan een goed doel. Blijkt ING met haar ING rentepuntenshop prijzenbeleid toch maatschappelijk verantwoord gedrag te stimuleren!