Twinkle | Digital Commerce

Staatssteun voor webshops

2017-05-26
  • 1:11
Staatssteun_webshopsMiljarden naar falende banken en miljoenen naar ouderwetse vervoers- en bouwbranches, waarom zou de overheid niet juist investeren in de groeiende e-commerce branche? Gelukkig bestaat er een aantal regelingen waar je als webwinkelier gebruik van kunt maken.

Met de regeling Prepare2start kun je tot maximaal 11.500,- euro subsidie krijgen voor het internationaliseren van je webwinkel. Je kunt bijvoorbeeld het geld inzetten voor:
- het opzetten van promotiemateriaal (lees: een webwinkel in de taal van je doelland);
- juridisch advies (lees: advies over de locale thuiswinkel wetgeving);
- stage van studenten met een internationaal georienteerde studie (lees: je persoonlijke e-marketeer voor je doelland).
De regeling is een voortzetting van de eerdere psb-regeling, waarvan naar mijn mening opvallend weinig webwinkeliers gebruik maakten.

Regionaal valt er ook het een en ander op te halen:
-Het Brabantse Starterslift is voor starters met een echt innovatief idee (dus geen kopietje) en de potentie met uitgroei tot meerdere medewerkers. Maar er zijn ook subsidies voor Zeeuwse, Friese en Limburgse of Rotterdamse ondernemers. Als je een beetje rondgoogelt is er wellicht ook wel wat voor jouw regio te vinden.

Of ben je net ontslagen door je werkgever en heb je nu een uitkering? Je kunt deze situatie oplossen met een duwtje in de rug. Deze subsidie kan je waarschijnlijk wel helpen.

Kortom stop met somberen! Zelfs voor jouw webwinkel is er staatssteun!