Twinkle | Digital Commerce

'Kerstman vergelijkt opvallend veel nuttige cadeaus'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:28

Webshoppers zoeken in de aanloop naar Kerstmis meer dan vorig jaar naar gereedschappen en naar artikelen op het gebied van persoonlijke verzorging. Volgens commercieel directeur Bart van Engeland van Beslist.nl lijken consumenten bij de online-kerstaankopen 'het nuttige met het aangename' te willen verenigen.

Van Engeland baseert zijn conclusie op een onderzoek van Beslist.nl naar de zoekopdrachten van ruim een miljoen bezoekers tussen 7 december en 21 december. De vergelijkingssite categoriseerde de ingetikte zoekopdrachten en heeft vervolgens een top-20 opgesteld van meest vergeleken artikelsoorten.

Volwassenen

Volgens Van Engeland blijkt uit de gegevens van Beslist.nl dat met Kerst 'volwassenen cadeautjes geven aan andere volwassenen', waar Sinterklaas echt een kinderfeest is. Daarbij valt de toegenomen interesse in gereedschap en persoonlijke verzorgingsartikelen Van Engeland in het bijzonder op: 'Je ziet dat mensen elkaar als gevolg van de economische crisis cadeaus geven die vooral praktisch zijn en die ze toch al moesten hebben.'

Desondanks nemen horloges en sieraden de nummer één-positie in op het zoekoverzicht van Beslist.nl: 

1.       Horloges/sierraden
2.       GSM /PDA
3.       Games
4.       Boeken
5.       Playmobil
6.       DVD boxen
7.       Lego
8.       Gameconsoles
9.       LCD televisie
10.     Digitale fotolijst
11.     Digitale camera
12.     Parfum
13.     Gereedschap/boormachine
14.     Mode/kleding/schoenen
15.     Disney cars
16.     Verzorging (krultang, föhn, tondeuse, scheerapparaat)
17.     Fitness (van fietscomputer, roeitrainer tot fitnessapparaat)
18.     Gezelschapsspellen
19.     Nijntje speelgoed
20.     Computertoebehoren


















Opvallend noemt Beslist.nl de sterke afname van het aantal zoekopdrachten naar navigatiesystemen, mp3-spelers en pokersets ten opzichte van 2007. Bij de spelcomputers blijkt Nintendo verreweg het meest populair, want zowel met de Wii als de DS worden Microsoft's Xbox en Sony's Playstation op afstand gehouden.

Nespresso

Het koffieapparaat van Nespresso mag zich in steeds grotere belangstellinging verheugen, waardoor Nespresso is uitgegroeid tot het populairste van alle merken op het gebied van consumentenelektronica.