Twinkle | Digital Commerce

C&A kijkt naar eigen webshop

2017-05-26
170131
  • [nieuws]
  • 0:52

PlaatjeModeketen C&A heeft plannen voor de bouw van een eigen webwinkel. Tot op heden verkoopt het retailbedrijf zijn artikelen alleen via Wehkamp.nl online.

In het oktobernummer van Tijdschrift voor Marketing antwoordt directeur Pals Brust bevestigend op de vraag of C&A een eigen webwinkel gaat openen: 'Die plannen zijn er voor de toekomst wel.' Een termijn noemt Brust echter niet.

Geen onnodige risico's
Volgens de directeur wilde de keten snel online actief worden, maar geen onnodige risico's nemen. Daarom besloot C&A begin vorig jaar in zee te gaan met Wehkamp.nl, de nummer 3 uit de Twinkle100. 'We konden ons geen fouten permitteren. Daarom hebben we vooralsnog voor een betrouwbare ervaren partner gekozen.'

Opmaat
Afgelopen zomer trok Wehkamp.nl Arjan Kroes aan om het aantal strategische allianties met traditionele retailorganisaties uit te breiden. Zo'n alliantie kan voor een keten als opmaat dienen naar de bouw van een eigen webwinkel, zoals Brus laat doorschemeren in het geval van C&A. Dolcis gebruikte Wehkamp.nl, waar het zijn schoenen overigens nog steeds verkoopt, ook als opstapje naar een eigen webwinkel.