Twinkle | Digital Commerce

eBay Australië zet kwaad bloed met PayPal-verplichting

2017-05-26
170127
  • [nieuws]
  • 1:01

eBay-verkopers in Australië zijn in opstand gekomen tegen een maatregel die het veilingbedrijf binnenkort gaat invoeren. Verkopers worden verplicht om PayPal-betalingen te accepteren.

Alle producten die op of na 21 mei op de Australische eBay-site worden aangeboden, moeten afgerekend kunnen worden met PayPal, zo heeft het bedrijf meegedeeld. Naast Paypal worden alleen nog contante betalingen geaccepteerd voor mensen die een product zelf ophalen en creditcardbetalingen via PayPal.

Na 17 juni geldt de PayPal-verplichting voor alle items die op eBay.com.au worden aangeboden. De veilingsite wil op deze manier de veiligheid van het online handelen vergroten. 'Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat zowel de kopers en verkopers binnen eBay-community als eBay zelf van de veiligere transacties profiteren.'

In ruil voor de nieuwe regels wordt de kopersbescherming verhoogd van 3.000 tot 20.000 Australische dollars (bijna 12.000 euro).

Veel eBay-gebruikers zijn boos dat het betalen via een machtiging of overschrijving binnenkort niet meer zijn toegestaan. Op een protestsite hebben inmiddels al ruim 3300 mensen een virtuele handtekening achtergelaten.

Volgens een woordvoerster van eBay hebben de nieuwe regels alleen betrekking op de veilingsite in Australië en bestaan er op dit moment geen plannen om dit PayPal-model elders in te voeren.