Twinkle | Digital Commerce

Celstraf dreigt na plaatsen advertentie voor huurmoordenaar

2017-05-26
170113
  • 0:59

Een 48-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Michigan is aangehouden nadat ze op de site Craigslist een advertentie had gezet waarin ze een huurmoordenaar zocht. Op Craigslist plaatste Ann Marie Linscott in november onder alias "bourne2run" twee advertenties waarin ze "een freelancer" zocht. Ze was bereid voor de opdracht vijfduizend dollar te betalen.

Op de advertentie reageerden drie mensen die in de veronderstelling waren dat de advertentie was bedoeld om een freelance schrijver vinden.

Niets bleek echter minder waar. Uit de e-mailcorrespondentie van de vrouw blijkt dat ze een huurmoordenaar zocht die een vrouwelijke vijand uit de weg had moeten ruimen. De bedoeling was dat de huurmoordenaar een 56-jarige vrouw uit Californië, genaamd Carol, zou doden die een affaire met haar man zou hebben, zo verklaarde de FBI tegenover PC World.

Linscot, die hiervoor op 24 januari werd opgepakt, stond woensdag voor de rechter. Ze kan voor haar advertentie maximaal dertig jaar gevangenisstraf en een boete van 750.000 dollar krijgen.