Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel per feestdag

2017-05-26
170130
  • 1:23

Afgelopen maand zag ik ineens allerlei webwinkels die vuurwerk verkopen, zoals Devuurwerkwinkel.nl en Goedvuurwerk.nl. Dit zijn mooie shops met een diep assortiment en waar je met iDeal kunt betalen. Ik vond het eerst raar, want vuurwerk mag je niet per post versturen. Maar het is heel slim.

Om producten te bestellen, toets je eerst je postcode in en selecteer je je afhaalpunt in de buurt. Door van tevoren te bestellen, voorkom je dat op 31 december alles praktisch is uitverkocht en je nog maar kunt kiezen uit drie pakketten.

Er zijn door het jaar heen allerlei feestdagen en evenementen waarop je als webwinkelier goed kunt inspelen. Ten eerste kun je de naam van een evenement opnemen in de producttitel. Als ik zoek op 'EK2008', vind ik al snel de 'EK2008 Oranje-condooms' met sinaasappelsmaak. Leuk, voor als Nederland snel uit het toernooi wordt gegooid...

Daarnaast kun je natuurlijk - zoals CoolBlue heeft gedaan - speciaalzaken opzetten. Zoals Valentijngifts.nl, Kerstboom.nl, Eindejaarspakket.nl of Sinterklaaswebwinkel.nl. Deze webwinkels zullen tijdens de feestdagen sneller dan uw eigen webwinkel worden gevonden. Als ik bijvoorbeeld bij Google zoek op 'moederdag + cadeau', kom ik snel uit op Moederdagwebwinkel.nl. Deze webwinkel is speciaal opgezet voor Moederdag, met een mooie foto van een moeder die een cadeau ontvangt. De Bijenkorf heeft het trouwens minder begrepen; die verwijst Moederdag.nl gewoon direct door naar Bijenkorf.nl.

Gelukkig vieren we Moederdag elk jaar, zodat je jaarlijks kunt scoren. Er zijn echter evenementen die maar af en toe plaatsvinden. Zo geloof ik niet dat ik slim bezig ben geweest met mijn Elfsteden-webwinkel.