Twinkle | Digital Commerce

'Bezoekersaantal eBay.com neemt langzaam af'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:56

grafeiek-muisVoor het eerst zijn er in de Verenigde Staten duidelijke signalen dat de bezoekersaantallen van eBay hun top hebben bereikt. In de maand december werd Amazon voor het eerst zelfs vaker bezocht dan de veilingsite.

Dat blijkt volgens The New York Times uit cijfers die Nielsen Online beschikbaar heeft gesteld. Amazon heeft in december 59.624.000 bezoekers gehad, eBay 'slechts' 59.374.000.

Volgens de krant is het tij langzaam aan het keren voor eBay omdat gebruikers de vergoedingen beu worden die de veilingsite aan kopers en verkopers vraagt. Ook speelt het gevaar van het kopen van nepproducten eBay parten.

Als de cijfers van Nielsen kloppen, is het bezoekersaantal van eBay.com in een jaar tijd met 10 procent gedaald. Amazon heeft daarentegen tussen december 2006 en december 2007 juist een stijging van 18 procent meegemaakt.
 
EBay overtreft Amazon nog wel in het aantal pageviews en de tijd die bezoekers op de site doorbrengen. Hoewel dit ook kan betekenen dat bezoekers op Amazon sneller het product van hun keuze hebben gevonden, relativeert de Amerikaanse krant.