Twinkle | Digital Commerce

Online handelsplaats voor taallessen van start

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:59

Een wereldwijde handelsplaats voor online taallessen. Dat is in een paar woorden het concept van de nieuwe site Myngle die is opgezet door twee Nederlandse voormalige eBay-medewerkers. De initiatiefnemers Egbert van Keulen en Marina Tagnetti gebruiken hun ervaringen met eBay en Marktplaats en hebben dat in een nieuwe vorm gegoten.

Het idee achter Myngle is dat mensen zich op de site aanmelden als leraar. In principe kan iedereen dit doen die denkt een taal goed genoeg te beheersen om deze aan iemand te onderwijzen. Zij kunnen zich op de site aanbieden, een lespakket aanvragen en een prijskaartje aan hun online lessen hangen. Vervolgens kunnen bezoekers contact leggen met leraren en als ze over de prijs eens zijn, een afspraak maken. De student betaalt per les.

De betalingen worden via Paypal afgehandeld en vormen de belangrijkste inkomstenbron voor Myngle. 'We vragen een commissie van 18 procent van het lesgeld.', aldus Van Keulen. De rest van de inkomsten komt uit banners en Adsense-advertenties.

Feedback

Een belangrijk element van de site is het feedbacksysteem. 'Studenten kunnen hun leraar een waardering geven. Zo kunnen andere studenten beter zien wie ze wel en niet moeten kiezen. Dit werkt net als het feedbacksysteem op eBay', legt Van Keulen uit.

De lessen kunnen door de student wereldwijd in afspraak met de leraar via een Skype-verbinding worden gevolgd. 'We gebruiken voice-over-ip (voip) omdat de kwaliteit van voip hier nu goed genoeg voor is en er voldoende breedbandgebruikers zijn'. De les wordt ondersteund met behulp van een soort Powerpoint-diavoorstelling.

Bekendheid

Hoewel het aantal lessen en docenten op dit moment nog beperkt is, heeft de site wel al bijna vierduizend geregistreerde gebruikers. 'De afgelopen weken heb ik via forums en sites zoals Youtube en Facebook bekendheid proberen te geven aan Myngle. De kracht van die sociale sites is enorm', weet Van Keulen. 

Hij probeert internetgebruikers te overtuigen door te vertellen dat ze les kunnen krijgen van mensen die hun moedertaal doceren en dat lesmethode gemakkelijk en flexibel is. 'Voor leraren geldt dat laatste ook. Bovendien hebben ze als voordeel dat ze geen of weinig eigen kosten hoeven te maken', aldus Van Keulen.

De site is deze week in Nederland van start gegaan, maar verkeert voorlopig nog in een testfase. In maart wordt de officiële lancering van de site verwacht. Mogelijk worden de marketingactiviteiten dan ook uitgebreid naar Duitsland, Engeland en Frankrijk.