Twinkle | Digital Commerce

Adverteerprogramma Amazon beschikbaar voor anderen

2017-05-26
140105
  • [nieuws]
  • 1:22

Het programma voor het beheer van pay-per-click contextgestuurde advertenties op de website van Amazon, Clickriver Ads, wordt de komende maanden ook beschikbaar gesteld voor andere websites. Clickriver, gelanceerd in april 2006 maar nog altijd in betaversie, is een adverteerdienst die marketeers de gelegenheid geeft pay-per-click advertenties te kopen die op Amazon.com geplaatst zullen worden.

De feature maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een advertentie van hondenriemen te tonen bij een zoekopdracht voor hondenspeeltjes. De dienst, verkrijgbaar via Clickriver.com, laat marketeers ook producten of productpagina's kiezen waarop de advertenties zullen verschijnen. Volgens Amazon is het de 'enige manier om gesponsorde link-campagnes op Amazon te creeëren, analyseren en optimaliseren.' Volgens 's werelds grootste webwinkelier kunnen bedrijven hiermee gericht adverteren, en zullen ze daarmee de meer dan 44 miljoen bezoekers die Amazon trekt bereiken.

Luggage Online gebruikt Clickriver nu zes maanden en zegt een betere ROI te behalen dan bij andere search marketingcampagnes. 'Clickriver geeft ons niet hetzelfde volume als Google of Yahoo, maar het presteert beter wat betreft de kosten per verkoop', laat Tim Jacobsen, vice president e-commerce bij Luggage Online weten. Jacobsen was verbaasd door de goede resultaten, omdat zijn bedrijf al het volledige assortiment direct op Amazon beschikbaar stelt. 'We zijn beter af met zoveel mogelijk aandacht. Als een shopper niet vindt wat hij zoekt in de productlijsten van Amazon, dan kan hij ons alsnog vinden door te klikken op een advertentie. Dus willen we in zowel het productoverzicht als adverteerruimtes naar voren komen.' 

Een woordvoerder van Amazon wil niet zeggen wanneer de Clickriverapplicatie beschikbaar is voor andere website-eigenaren.

Bron: Internet Retailer