Twinkle | Digital Commerce

Online mediaman en -vrouw bekend

2017-05-26
24961664
  • [nieuws]
  • 1:14

De winnaars van De Adwards zijn bekend. De awards voor de Online media man en -vrouw van het jaar zijn gisteren uitgereikt aan Heleen van Oord (DQ&A) en Raymond Spanjar (Hyves). De vakjury koos unaniem voor hen, nadat 3200 publieksstemmen 10 finalisten hadden aangewezen.

'2007 is het jaar van de "baldadige" winnaar, Raymond Spanjar. Eén van de oprichters van Hyves, een Nederlands social network, een goed voorbeeld van de social media trend binnen de online wereld. Eén die zich uitermate snel geprofileerd heeft binnen de gehele samenleving', zegt de jury over Spanjar. Volgens de jury 'challenged' Spanjar met Hyves grote uitgeverijen en televisiestations. 'De politiek, dagbladen als FD, NRC, ze zijn allemaal op Hyves te vinden of integreren het in hun communicatieplan.' Spanjar is dit jaar ook genomineerd voor Marketeer van het jaar.

Over Van Oord zegt de jury: 'We kunnen zeggen dat de online media vrouw van het jaar een apart tintje heeft. Heleen van Oord prijzen wij mede om 'haar oeuvre'. Zij is een initiatiefrijke online onderneemster.'

Van Oord  is medeoprichtster van DQ&A dat in 2001 startte. Daarnaast is ze een aantal jaar bestuurslid van IPAN geweest en is initiatiefnemer van de online-entrepreneurs. Ook heeft zij samen met een aantal anderen Peak Capital opgericht, waar startende internet ondernemers een kans gegeven wordt.  

Het initiatief voor de Adwards ligt dit jaar bij brancheverenigingen IPAN en IAB en Marketingfacts.