Twinkle | Digital Commerce

Voice Pay: Stem verifieert betaling

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:11

De oprichter van WorldPay, Nick Ogden, heeft Voice Pay ontwikkeld. Dit is een betaalverwerkingsysteem met de stem als verificatie. Volgens Ogden zal dit 'de manier waarop mobiele- en internetbetalingen tot stand komen volledig veranderen'.

Met stem ondertekenen

Het Voice Pay-systeem gebruikt de stem van de klant voor het digitaal ondertekenen en autoriseren van betalingen. Daarbij maakt gebruik van de stem-technologie van VoiceVault. Dit wordt door veel banken, verzekeraars en organisaties in de publieke sector wereldwijd gebruikt. Voice Pay gebruikt een biometrische anti-phishing en anti-fraude technologie. Iedere betaling, groot of klein, zou daarmee gegarandeerd zijn.

Veiligheid en vertrouwen

Volgens Ogden wordt door het gebruik van vioce biometrische technologie de veiligheid en het consumentenvertrouwen bij betalingen vergroot. 'Het gebruik van Voice Pay is veilig, snel en makkelijk', aldus de initiatiefnemer. 'Er is geen speciale software of hardware nodig, alleen een telefoon.' Consumenten doorlopen een kort, eenmalig proces met een aantal woorden. Deze uitgesproken woorden worden vervolgens gebruikt om een unieke biometrische voiceprint te maken. Bij iedere aankoop kan de consument via de telefoon of via internet de transactie met de stem verifiëren. Kopers bellen daarvoor het nationale Voice Pay-nummer.

Consumenten en ondernemers

Het bedrijf mikt niet alleen op consumenten. Ook ondernemers behoren tot de doelgroep. Zij zouden de betaalmethode in kunnen zetten om de kosten voor creditcardbetalingen terug te dringen. Ondernemers zouden de methode kunnen integreren met andere voice technologieën, zoals de 'click to call'-button op de website.