Twinkle | Digital Commerce

Advertenties in één keer op meerdere sites plaatsen

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:22

Bedrijven en particulieren die hun advertenties op meerdere handelssites willen plaatsen kunnen vanaf 4 januari terecht op goedgeplaatst.nl. Door de site is het niet meer nodig handmatig alle advertenties te plaatsen op de verschillende verkoopsites.

Hulpmiddel

‘Goedgeplaatst.nl is het hulpmiddel om meerdere advertenties snel en eenvoudig aan te bieden op de bekende grote verkoopsites zoals Marktplaats en Speurders’, meldt de website van de initiatiefnemers. Ook Kapaza en Marktplaza zijn officieel partner van de plaatsingssite. Daarnaast kunnen opgemaakte advertenties op de eigen site geplaatst worden. Emerce meldt dat de bedrijven Elma Multimedia en Internet Service Nederland al een jaar aan de techniek achter goedgeplaatst.nl werkten.

Deelname Marktplaats

In Nederland zijn al soortgelijke initiatieven, zoals de site Easyads.nl en het programma Superplaatser. Hierbij is alleen geen toegang tot Marktplaats mogelijk. Met de deelname aan goedgeplaatst.nl sluit de handelsite zich voor het eerst aan bij een dergelijk 'listing programma'.  In andere landen, zoals de Verenigde Staten en Duitsland, bestaan overigens al veel van dit soort diensten. Op eBay.com zou meer dan de helft van de advertenties via dit soort programma's worden geplaatst.

Statistieken

Op goedgeplaatst.nl kunnen bedrijven en particulieren zelf het aantal advertenties naar keuze plaatsen en onderhouden via één applicatie. Via één systeem kunnen advertenties beheerd worden, waarbij onder andere inzicht wordt verkregen in de statistieken van de advertenties, bijvoorbeeld met betrekking tot het aantal reacties en biedingen.

Abonnement

Een abonnement op Goedgeplaatst kost 10 euro per maand. Het plaatsen van een advertentie -normaalgesproken gratis- kost wel geld, 30 cent bij Marktplaats en 15 cent bij Speurders. Daarmee wil het bedrijf voorkomen dat handelaren in één keer duizenden advertenties aanbieden.