Twinkle | Digital Commerce

Joint promotions database online

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:11

Via jointpromotiondatabase.nl  is voor marketeers en andere geïnteresseerden een database beschikbaar voor het opzetten van joint promotions. Via de site is het mogelijk de joint promotion historie van eventuele partners te checken, in het joint promotion verleden van concurrenten te duiken of de joint promotion acties van het eigen merk van langer geleden te ontdekken.

Volgens de initiatiefnemers kan deze informatie worden gebruikt om een juiste partner te vinden en een zo effectief mogelijke actie op te zetten. De database is gevuld door  KEGA | promotional partners, en bevat landelijke joint promotions. Sinds 1996 heeft het bedrijf 35.000 landelijke joint promotions geregistreerd, waarvan ruim 10.000 na 2004.

‘Onze database wordt dagelijks geupdate met informatie die wij ontvangen van ons panel. Dit panel stuurt ons alle joint promotions die zij in bladen, winkels of andere kanalen tegenkomt. Zelf maken we intensief gebruik van de database wanneer wij projecten oppakken voor één van onze opdrachtgevers,' vertelt Sander Schoneveld, Manager KEGA | promotional partners. 'Het is een instrument dat wat ons betreft onmisbaar is om een goede en gerichte actie op te zetten. Omdat er weinig of geen andere databases zijn waaruit marketeers deze belangrijke informatie kunnen halen, hebben wij besloten onze database toegankelijk te maken voor iedereen die denkt aan het opzetten van een joint promotion.’