Twinkle | Digital Commerce

Bull levert mainframe voor Wehkamp

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:00

Wehkamp heeft een contract gesloten met Bull  voor het leveren van een nieuw mainframe. Bull gaat ervoor zorgen dat de belangrijkste primaire processen bij Wehkamp via het mailframe kunnen worden verwerkt, zoals de order- en financiële verwerking en artikelinformatie. De NovaScale9000, Bull’s Open Mainframe, is gebaseerd op de nieuwste Itanium 2-technologie en vervangt Wehkamp's huidige proprietary mainframe.

Internet is inmiddels het meest belangrijke verkoopkanaal van thuiswinkelier Wehkamp geworden. Daarom zou er behoefte zijn aan een systeem met voldoende schaalbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid.

‘Om op het internet maximaal concurrerend actief te kunnen zijn, moet je systemen hebben die flexibel zijn en een hoge performance leveren tegen lage kosten,’ zegt Berend van de Maat, financieel directeur bij Wehkamp. ‘In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, zijn mainframes juist zeer kosteneffectief als het gaat om grote, complexe realtime transactieomgevingen zoals die van ons.’

Het nieuwe mainframe wordt in de maanden juli, augustus en september geïmplementeerd. De operationele oplevering vindt in oktober plaats. Met de aanschaf is een bedrag van twee miljoen euro gemoeid.