Twinkle | Digital Commerce

Ook Europese e-commerce site Discovery Channel

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:57

Discovery Channel heeft sinds kort ook een e-commerce site in Europa. In Amerika beschikt de televisiezender al over een e-commerce site die de programmering ondersteunt. Onlangs is de site in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. Discovery Channel  hoopt hiermee de uitbreiding in Europa te bevorderen. Op dit moment kunnen 28 miljoen huishoudens in Europa de televisiezender ontvangen. 

De site moet het centrum  worden voor operationele diensten, zoals webontwikkeling, het beheren van bestellingen, verwerken van betalingen, meertalige klantenservice en logistiek. ‘De Europese markt bestaat uit 450 miljoen consumenten’, zegt Dan O’Mahony, business development manager van Partners in Europe. ‘Dit is een aantrekkelijke markt voor Noord-Amerikaanse e-commerce bedrijven, maar dan moeten zij wel de juiste lokale partners hebben om hun inspanningen te steunen.'

De Ierse e-commerce organisatie Partners in Europe Ltd  heeft de site voor Discovery Channel gemaakt. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de contactcenterondersteuning van de site. De klantenservice is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar en zal in verschillende Europese talen, waaronder Nederlands, worden geboden. Telefoonnummers worden vanuit de verschillende landen naar de juiste medewerker geleid, die de desbetreffende taal spreekt.