Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe initiatieven bellen via internet

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:03

Bellen via internet is vanaf vandaag ook via twee nieuwe initiatieven mogelijk. Lycos komt met een Windows-gebaseerd programma waarmee gratis kan worden gebeld, zolang de gebruiker bereid is naar advertenties te kijken. Ook het Oostenrijkse Jajah  komt met een internettelefoondienst.

Gebruikers van Lycos krijgen advertenties van onder andere creditcardmaatschappijen en een dvd-dienst te zien. Wie niet niet op deze reclame zitten te wachten, betaalt 1 dollarcent per minuut voor telefoontjes naar vaste lijnen. Gebruikers kunnen honderd minuten gratis bellen voordat ze gaan betalen.

Wie gebruik wil maken van het Oostenrijkse Jajah kan op de site twee telefoonnummers intoetsen, het eigen nummer en het nummer dat de gebruiker wil bellen. Jajah belt de gebruiker en schakelt - als er is opgenomen is - naar het tweede opgegeven telefoonnummer. De website van Jajah en het internet fungeren als intermediair. Voordeel van deze dienst is volgens de organisatie dat gebruikers geen software hoeven te installeren of microfoon aan te sluiten. Ze kunnen gewoon met hun eigen toestel bellen. Die dienst is niet gratis, binnen Nederland betaal je 0,02 cent per minuut, naar de Verenigde Staten 0,05 per minuut.

Bron: De Telegraaf