Twinkle | Digital Commerce

Bol.com opent themawinkel voor studenten

2017-05-27
206151
  • [nieuws]
  • 0:56

Bol.com heeft opnieuw een themawinkel geopend, waarin de online retailer artikelen uit verschillende productcategorieën bundelt voor een bepaalde doelgroep. De winkel ‘Studentenleven Kickstart’ kent twee afdelingen: ‘Kamer & Studie’ en ‘Partystuff’.
  
Bol.com presenteert Studentenleven Kickstart als een winkel waar (beginnende) studenten ‘naar hartenlust’ kunnen winkelen. In de twee genoemde afdelingen worden onder meer wekkers, koffiezetapparaten en studentenkookboeken respectievelijk drankspellen, discolampen en cd’s met feestmuziek aangeboden. Het draait vooral om vrije tijd; een koppeling met de bestaande afdeling studieboeken wordt bijvoorbeeld niet gemaakt.

Themawinkels
Het assortiment van Bol.com is de afgelopen jaren sterk verbreed. Dat biedt de Ahold-dochter de optie om ‘horizontale promoties’ te doen, zoals marketingdirecteur Michel Schaeffer dit voorjaar vertelde aan Twinkle. Bol.com opent dit jaar in totaal vier themawinkels, waarvan ‘Lentekriebels’ de eerste en de ‘Vakantiewinkel’ de tweede was. Die laatste - nog altijd open - had ook een fysieke component: op een muur in de hal van Rotterdam CS konden bezoekers een deel van de vakantieproducten mobiel scannen en kopen.