Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Modern Gentleman

2024-02-12
1000562
  • [interview]
  • 1:26

Mannenverzorgingsproducten van toonaangevende merken met een duurzame insteek. Dat is de core business van Modern Gentleman.

Bryan Doek is de oprichter van de nieuwe webshop. ‘Ik was altijd al meer met mijn haar en uiterlijk bezig dan de meeste andere mannen. Mijn favoriete merken waren BluMaan, By Vilain en Lumin en ik vroeg me af waarom er geen webshop bestond met een vergelijkbare uitstraling of customer journey. Ik vind dat deze gave merken een reseller verdienen die een winkelervaring creëert die hen recht doet.’ Lang verhaal kort: half december lanceerde Doek zijn webwinkel Moderngentleman.nl. De producten in het assortiment zijn volledig dierproefvrij en bevatten geen schadelijke synthetische ingrediënten. ‘De webshop is speciaal ingericht voor exclusieve merken, gemaakt voor de moderne man. We hebben er alles aan gedaan om een bijzondere winkelervaring te creëren, en het ontvangen van de bestelling is als het ontvangen van een cadeau’, vertelt Doek.

Innovatief noemt hij de nadruk op de verschillende merken, die elk een eigen pagina gekregen hebben. ‘We geloven in deze merken en willen ze daarom zoveel mogelijk in de spotlights zetten, ook in onze nieuwsbrief. Verder hebben we de check-out zo snel mogelijk gemaakt door verschillende 1-click-check-out betaalmethoden aan te bieden.’

Alle producten zijn op voorraad. Orders worden de volgende dag met PostNL thuisbezorgd. Doek: ‘We doen niet aan dropshipping. We verpakken de bestelling in een speciaal ontworpen verzenddoos met bedankkaart in onze huisstijl.’

Uitdagingen bij het bouwen van de webshop waren het creëren van de exclusieve website-ervaring, de ontwikkeling van de verzenddoos en het overtuigen van merken en leveranciers. Om de winkel te promoten gebruikt Doek Instagram en TikTok. Verder wordt Google Shopping ingezet en adverteert hij op social media. Uitbreiding van het assortiment, met producten en merken die niet bij andere aanbieders te vinden zijn, staat op stapel.