Twinkle | Digital Commerce

Online mode- en beautymarkt in Europa gegroeid

2023-09-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

De online mode- en beautymarkt in Europa behaalde in 2022 een recordomzet van 122 miljard euro (waarvan 45 miljard euro cross-border) en zal in 2026 naar verwachting 144 miljard euro bedragen, wat een groei van achttien procent betekent.

Dit blijkt uit de jaarlijkse ranglijst Top 250 Fashion & Beauty Retail Europe, uitgebracht door Cross-Border Commerce Europe. Toenemende inflatie leidt tot een lager besteedbaar inkomen voor consumenten, waardoor ze prioriteit geven aan essentiële aankopen en hun modeconsumptie inperken. Mede hierdoor zal volgens de onderzoekers bijna een zesde van de online modeverkoop in 2026 afkomstig zijn van platforms met tweedehandsmode, zoals Vinted. Vanwege economische en duurzaamheidsoverwegingen zal de C2C-wederverkoop zich uitbreiden met een twaalf procent aandeel van de online modehandel.

De Top 250-ranglijst onthult de belangrijkste spelers in de mode- en beauty sector die cross-border actief zijn in 30 EU-landen via online platformen. De belangrijkste cross-border modespelers zijn Amazon, Zalando, eBay, AliExpress en Etsy.