Twinkle | Digital Commerce

Zalando, Yoox Net-a-Porter en About You zetten meer in op gezamenlijk duurzaamheidsplatform

2023-07-14
1000563
  • [nieuws]
  • 0:56

Vorig jaar begonnen modeplatforms Zalando, Yoox Net-a-Porter en About You gezamenlijk een duurzaamheidsinitiatief genaamd ‘Fashion leap for climate’. Hierbij helpen ze merken groenere worden. Nu is besloten dit fors uit te breiden.

In het eerste jaar namen 55 merken deel aan het initiatief. Dit wordt nu flink uitgebreid naar 250 merken. Dit zijn merken die al aangesloten zijn op de platforms. Deelnemende merken krijgen uitleg en hulp bij het meten van hun CO2-voetafdruk en het opstellen van wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelen. Volgens Zalando is er bij aangesloten partners in het eerste jaar een toename van 85 procent in het begrijpen van het opstellen van deze onderbouwde klimaatdoelen.

Het programma wordt ook uitgebreid, deelnemers kunnen nu deelnemen aan een acht weken durende cursus voor ondersteuning op maat. Volgens de drie initiatiefnemers vormt het programma een cruciaal onderdeel van hun eigen klimaattraject. De retailers zien mogelijkheden om het bereik van het platform nog verder op te schalen zodat alle partners zich uiteindelijk kunnen aansluiten.