Twinkle | Digital Commerce

Bol.com weet genoeg en neemt nu al de rest van Cycloon over

2023-07-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Bol.com neemt eerder dan gepland de rest van de aandelen van bezorgdienst Cycloon over. In eerste instantie zou dat pas in 2026 gebeuren.

Bij de eerdere investering van bol.com in Cycloon – eind 2021 – werd al bekend dat de Twinkle100-aanvoerder op termijn alle aandelen van de fietsbezorger over zou gaan nemen. Dat zou in eerste instantie in 2026 gebeuren, maar bol.com laat weten dat deze maand dus nog te willen doen. Reden daarvoor is dat op die manier Cycloon de groei kan versnellen en bol.com een groter deel van de pakketten per fiets kan bezorgen.

Cycloon zal als zelfstandig merk blijven bestaan, met een eigen directie. Ook blijft Cycloon post- en pakketten bezorgen voor andere klanten. ‘Toewerken naar een duurzame en maatschappelijk verantwoorde last mile is cruciaal voor de toekomst van e-commerce en we werken nauw samen met al onze vervoerders om dit te realiseren. Daarin kijken we continu hoe we onze CO2-uitstoot verder kunnen reduceren. En een intensivering van de samenwerking met Cycloon speelt hier een belangrijke rol in’, aldus coo Vincent Weijers van bol.com

In de directie van Cycloon zal wel wat gaan veranderen. Ceo Marieke Snoek draagt haar functie over en zal een andere rol in de directie gaan vervullen. Ook coo Nick Vreeswijk draagt het stokje over en blijft eindverantwoordelijk voor de last mile van fietskoeriers.