Twinkle | Digital Commerce

Twinkle100 2023: onderzoek van start

2023-05-11
1018572
  • [nieuws]
  • 1:18

Hebben de Nederlandse online retailers hun recordomzetten in 2022 weten vast te houden? Welke bedrijven staan er dit jaar aan de top en wie vallen er buiten de Twinkle100? Het onderzoek voor de nieuwe Twinkle100 is deze week van start gegaan.

De redactie van Twinkle rangschikt ieder jaar de grootste e-commercebedrijven in ons land in de Twinkle100. Bij de samenstelling van de nieuwste lijst wordt gekeken naar de Nederlandse online verkoopresultaten in 2022, exclusief btw en na aftrek van retouren. De grootste 300 partijen worden opgenomen, indien ze primair producten verkopen aan de consument. Dit geldt ook voor marketplaces, zolang de verkoop bij op het platform zelf plaatsvindt. Prijsvergelijkers, aanbieders van diensten en c2c platformen worden voor de Twinkle100 buiten beschouwing gelaten.

Hoe zal de top-10 er dit jaar uitzien?

Hoe kom je in de Twinkle100?

Bedrijven die een kans hebben om in deze lijst der e-commercelijsten te komen, ontvingen deze week een enquête. Daarin krijgen zij de mogelijkheid om input te geven en kunnen zij de redactie wijzen op belangrijke wapenfeiten en nieuwswaardigheden van het afgelopen jaar. Heb jij ten onrechte geen enquête ontvangen en hoort jouw bedrijf ook thuis in de Twinkle100? Of ken je een bedrijf die de redactie in de vorige editie over het hoofd heeft gezien? Laat het ons vooral weten.

Ken jij een bedrijf dat mogelijk groot genoeg is voor opname in de Twinkle100, maar dat de redactie wellicht niet in het vizier heeft? Tip de redactie