Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Inductiegeschiktepannen.nl

2023-05-19
1000562
  • [interview]
  • 1:31

Familiebedrijf Jan van Peer heeft een ruime eeuw expertise in het verkopen van onder meer kookgerei, alles voor de gedekte tafel en huishoudelijke apparaten. Speciaal voor inductiekoks opende de onderneming recent Inductiegeschiktepannen.nl.

Zeker nu huishoudens en masse van het gas af gaan, is voor veel mensen inductie een nieuwe manier van koken, aldus Ronald van Peer. Hij is als vierde generatie (na oprichter Jan in 1901) sinds 2002 directeur/eigenaar van de webshop en de fysieke winkel in Emmen. Volgens hem biedt zijn nieuwe webwinkel een keuze van meer dan 450 verschillende pannen die geschikt zijn voor het koken op inductie, waarbij hij de beste wil zijn met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. ‘We maken het verschil in de branche doordat we competitief zijn qua prijs en uitblinken door vakmanschap, service, bereikbaarheid en eerlijkheid. Bovendien leggen we uit wat koken op inductie precies inhoudt, vertellen we waar mensen rekening mee moeten houden, geven we tips over het gebruik en lichten we consumenten in over de do’s en don’ts van deze kookmethode’, vertelt de directeur. ‘Die kennis ontbreekt vaak bij keukenleveranciers’, weet hij.

Bestellingen worden met PostNL verstuurd vanuit het magazijn boven de winkel – daar is 700 m² beschikbaar en uitbreiding naar 900 m² is nog mogelijk. Van Peer probeert zijn doelgroep te bereiken via SEA, Google Ads en socialmediakanalen Facebook en Instagram. Grootste uitdaging is de nieuwe webshop goed in de markt te zetten en marktaandeel te verwerven door veel tevreden kanten te bedienen ‘die niet het massaproduct willen kopen, maar een product met een verhaal en navenante kwaliteit’, laat de eigenaar weten.

Van Peer bestiert naast twee webshops ook de fysieke winkel: ‘We hebben het druk genoeg, maar we blijven innoveren en passen ons aan aan de wens van de consument, de tijd en de ontwikkelingen in de markt’, besluit hij.