Twinkle | Digital Commerce

Just Eat Takeaway.com en Getir kondigen samenwerking aan

2022-11-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com en flitsbezorger Getir gaan samenwerken. Daardoor kunnen consumenten in verschillende Europese landen het aanbod van Getir bestellen in de app van de maaltijdbezorger.

Het gaat om een samenwerking in vooralsnog vijf Europese markten. Duitsland krijgt de primeur. De komende weken wordt dit uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Frankrijk. Voor Just Eat Takeaway.com is de samenwerking een manier om zijn aanbod in boodschappen verder uit te breiden, zegt interim coo Andrew Kenny: ‘Als een van Europa’s meest bekende marktplaatsen voor voedselbezorging, hebben onze klanten toegang tot alles, van maaltijden van hun lokale afhaalrestaurant of favoriete restaurant, tot het inslaan van benodigdheden voor de voorraadkast en verse boodschappen.’

Volgens Turancan Salur van Getir is een bijkomend voordeel voor de flitsbezorger dat het aansluit op een maaltijdbezorger met een groot klantenbestand en kan het daardoor verder uitbreiden in Europa. Het is niet bekend of de samenwerking in de toekomst ook Nederland zal aandoen.