Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Doabuy

2022-10-24
1000562
  • [interview]
  • 1:32

Doabuy, letterlijk ‘Doe een koopje’, is deze zomer live gegaan. De webshop met alles voor in en om het huis ‘is er voor iedereen en voor elke portemonnee’.

Retail is met de paplepel ingegoten bij broer en zus Cathy en Joey van Cranenbroek, oprichters van de nieuwe webshop. Hun vader zette grotendeels de firma Van Cranenbroek op de kaart met vijf fysieke winkels. De jongere generatie pakt het eigentijds aan en werkt voor de webshop samen met onder andere Adyen en Salesforce.

In het assortiment van Doabuy.eu vinden consumenten van alles en nog wat in de categorieën Home en Deco, Huishoud, Tuin, Mooi en Gezond, Kantoor en School, Kleding en Vrije Tijd. ‘Om toegankelijk te zijn voor een breed publiek bieden we A-merk producten, no-brand merken en eigen merken aan tegen verrassende prijzen’, meldt de medeoprichtster. ‘Dagelijks komen er minimaal honderd nieuwe artikelen op de website’, vult Joey aan. ‘De komende maanden willen we het aantal te verkopen producten opschroeven naar vijfduizend artikelen in verschillende segmenten: kerst, dieren, speelgoed, meubelen en interieur.’

De eigenaren houden alles in eigen beheer: van inkoop tot magazijn, van marketing tot sales en van customer service tot bezorgen. De ingekochte goederen worden bij aankomst in het dc in Weert gecontroleerd. ‘Doacheck is heel belangrijk in ons bedrijf. Via eigen software wordt de logistieke keten gedraaid binnen het magazijn. We leveren altijd uit voorraad. Orders worden verstuurd met koeriersdiensten of met de eigen Doadelivery-service’, aldus Cathy. Bekendheid voor de webshop wordt gegenereerd via print, outdoor, free publicity en de socials.

Dit jaar nog start DoaBuy met het huismerk Deludere, decoraties voor bijvoorbeeld kerst, en binnen- en buitenmeubelen DoaLiving. In de toekomst komen hier nog merken bij als DoaWear en DoaTex, respectievelijk vrijetijdskleding en werkkleding, zo beloven de eigenaren. ‘Verder gaan we de mogelijkheid bieden om producten met een 360 graden camera te bekijken’, besluit Cathy.


Gerelateerde artikelen: