Twinkle | Digital Commerce

DHL: ‘Dit jaar nog hele last mile in Nederland fossielvrij’

2022-09-16
1000562
  • 0:56

Pakketbezorger DHL wil nog voor het einde van dit jaar de hele last mile in Nederland fossielvrij maken. Daarvoor zet het bedrijf in op elektrisch vervoer of door gebruik van HVO-100 diesel.

Dat laatste stoot tot 90 procent minder co2 uit. Het bedrijf zet al jaren in op vergroening van de Nederlandse bezorgvloot. Onderdeel daarvan is een ombouwen van hubs naar klimaatneutrale vestigingen. Daar heeft het bedrijf er nu al vijf van, onlangs opende de vijfde in Nijmegen. Dit jaar komt daar nog een bij in Tilburg, de overige 21 komen in 2023 en 2024.

Fossielvrij bezorgen van de last mile gebeurt dus al eerder, DHL liet halverwege vorig jaar weten de komende drie jaar zo’n 350 miljoen te willen investeren in de verduurzaming van zijn Nederlandse netwerk. Onder meer door veel in te zetten op elektrische bezorgwagens.

De omgebouwde CityHubs van DHL zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee zestien elektrische bestelauto’s opgeladen kunnen worden. De overige zes bestelauto’s rijden op HVO-100 diesel.