Twinkle | Digital Commerce

Contactloos betalen 2.0: Amazon breidt betalen met handpalmscan uit

2022-08-11
1000562
  • 1:02

Amazon voert betalen met een handpalmscan in meerdere filialen van Whole Foods in. De retailer begon in 2020 met die betaaltechnologie, en ziet genoeg mogelijkheden om dat verder op te schalen.

Eind 2019 vroeg het bedrijf patent aan voor de nieuwe technologie, waarbij unieke eigenschappen in de hand aan het account van de klant worden gekoppeld en zodoende deze kan worden geïdentificeerd, unieke eigenschappen zijn bijvoorbeeld de omtrek van de hand, rimpels in de huid of aders.

In eerste instantie gebruikte Amazon die betaaltechnologie alleen in zijn kassaloze Amazon Go-winkels, maar dat werd al snel uitgebreid naar vier Whole Food-winkels in Amerika. Nu wordt de betaaloptie in één klapt uitgebreid naar meer dan 65 winkels van de supermarkt in de Amerikaanse staat Californië.

Er is ook kritiek op de technologie. Zo zijn er zorgen over de privacy van klanten. Een groep senatoren heeft al zorgen geuit over het systeem. Zo zou Amazon One – zoals de scantechnologie heet – biometrische informatie uploaden naar de cloud, terwijl vergelijkbare systemen als Apple’s Face ID en Touch ID en Samsung Pass de informatie op het apparaat van een gebruiker opslaan.