Twinkle | Digital Commerce

DHL maakt chocola van internationale groeiambitie Choba Choba

2022-06-24
1000562
  • [branded content]
  • 2:33

Met een succesvol bedrijf in Zwitserland en een toenemende vraag naar hun producten in andere Europese markten, wilde chocoladeproducent Choba Choba groeien. Met name in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Daarvoor hadden ze een logistieke partner nodig die in staat is om goed om te gaan met een voedingsproduct dat een beperkte houdbaarheidsdatum heeft. 'Ons product is als een kind: je geeft het alleen uit handen aan iemand waarvan je weet dat hij er goed voor zal zorgen', aldus Petra Staudenmaier, ceo van Choba Choba.

DHL Supply Chain Oplossing

Het DHL European Fulfillment Network is perfect voor bedrijven die willen opschalen. Met 30 ultramoderne fulfilmentcentra in heel Europa stelt het bedrijven in staat om klanten snel en gemakkelijk te bereiken, leveringen te traceren en voorraden te monitoren en op peil te houden. Bovendien is het schaalbaar, waardoor klanten de flexibiliteit hebben om hun logistieke pakket uit te breiden naarmate hun bedrijf groeit.

DHL wist Choba Choba al snel te verzekeren van zijn expertise in de voedingsindustrie. 'Niet alleen de correcte opslag van onze chocolade is belangrijk', legt Staudenmaier uit. 'Het hele traject van de supply chain - van de plaats waar we de chocolade produceren tot de manier waarop DHL de chocolade opslaat, ophaalt, verpakt, vervoert en aflevert - het is een voedingsproduct dat op de juiste manier moet worden behandeld, waarbij de houdbaarheidsdata zorgvuldig worden gemonitord.'

De volgende stap was de integratie van Choba Choba met PrestaShop, een webshop waarmee DHL samenwerkt. 'Het opzetten hiervan was heel eenvoudig en er hoefde geen nieuwe interface gebouwd te worden', merkt Mariya Esquerra, Supply Chain Manager van Choba Choba, op. 'Choba Choba maakte zich aanvankelijk zorgen of een groot bedrijf als DHL wel zou ingaan op de behoeften van hun kleine bedrijf, maar ze hebben een geweldige relatie opgebouwd.

In het Quechua betekent choba choba: ik help jou. Jij helpt mij. 'Dit vindt weerklank in mijn beleving van de samenwerking met Choba Choba', zegt Olaf Deregowski, DHL European Fulfillment Network Sales Manager Duitsland. 'Sterker nog, ik zou verder willen gaan en zeggen dat het voor ons is: ik vertrouw op jou, jij vertrouwt op mij.'

Voordelen

De innovatieve oplossing van DHL European Fulfillment Network, en de eenvoud waarmee het werkt voor bedrijven - zelfs die uit het midden- en kleinbedrijf - kostte Choba Choba slechts drie maanden om op te zetten, en heeft hen direct voordelen opgeleverd.

Met duizenden bestellingen die nu in vertrouwde handen zijn, heeft de relatie met DHL de zichtbaarheid van het merk nu al vergroot en Choba Choba in staat gesteld om zich te concentreren op hun core business. Van boon tot mandje ... En dan snel en efficiënt in de handen van nieuwe klanten. Een voorproefje van succes voor zowel DHL als Choba Choba!

Wil jij ook gebruikmaken van het netwerk van DHL?
Dan kun je hier het ‘European Fulfillment Network’ Trendrapport downloaden!

Dit artikel verschijnt op initiatief van DHL
Afbeelding: 123RF