Twinkle | Digital Commerce

Familie Van Eerd neemt belang in Gorillas

2022-03-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Mississippi Ventures, het investeringsvehikel van Jumbo-familie Van Eerd, neemt een financieel belang in Gorillas. Hoeveel in de flitsbezorger wordt geïnvesteerd, is niet bekend.

De investering is onderdeel van een uitbreiding van de samenwerking tussen Jumbo en Gorillas. Sinds begin dit jaar werken de twee partijen samen. Zo bezorgt Gorillas in België en Nederland boodschappen van de supermarkt. Nu wordt die samenwerking in de breedte uitgebreid. Gorillas wordt de komende jaren co-sponsor van de wielerploeg Team Jumbo-Visma. Daarnaast werken de twee nog aan meerdere initiatieven om de samenwerking verder uit te breiden, zoals door middel van co-locatie in de binnensteden.

Ook wil Jumbo in de toekomst de flitsbezorgservice van Gorillas via de eigen onlinekanalen gaan aanbieden, stelt CFO Ton van Veen. ‘Ook onze zelfstandig ondernemers worden bij dit proces betrokken. Door nauw samen te werken kunnen we nog beter inspelen op de veranderde wensen en behoeften van onze klanten.’ Sadik Cevik, general manager van Gorillas Nederland vult aan: ‘Nederland is een belangrijke markt voor Gorillas. Het is daarom van grote waarde om intensief samen te werken met een bedrijf als Jumbo dat de markt goed kent en altijd vooruit denkt en naar de toekomst kijkt.’

De samenwerking tussen Jumbo en Gorillas ging in februari in België van start. Een maand later volgde Nederland.