Twinkle | Digital Commerce

‘Pakketten deze week 40 tot 50 procent langer onderweg’

2021-12-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Consumenten die vandaag nog bestellingen plaatsen, moeten er rekening mee houden dat deze mogelijk niet meer voor kerst worden bezorgd. De lockdown zorgt er naar verwachting voor dat levertijden met 40 tot 50 procent toenemen.

Dat blijkt althans uit een analyse van Wuunder. Reden voor de vertraging is de harde lockdown, waardoor niet-essentiële winkels de deuren moeten sluiten en meer consumenten zich dus weer moeten wenden tot online aankopen. Hoewel veel vervoerders al in capaciteit zijn opgeschaald, zorgt dat toch voor vertraging, voorspelt het bedrijf.

Volgens Wuunder hadden de bezorgdiensten de drukte in december tot nu toe goed onder controle, vorige week was 9 procent van de pakketten nog vertraagd, maar deze werden wel vaak binnen één tot anderhalve dag bezorgd. ‘Met de bestelpiek in het kielzog en de enorme krapte aan personeel gaan de komende periode niet alle pakketten meer op tijd aankomen’, stelt Jeroen Gehlen van Wuunder. ‘Vorig jaar zaten we in praktisch dezelfde situatie en waren pakketten ook zo’n 40 tot 50 procent onderweg.’